Svaki aparat za kavu koji ima paru traži dodatno znanje

Kad je profesionalni aparat za kavu u pitanju, najbitnije je da svoj aparat za kavu poznajete u dušu. Drugim riječima, ako se njime ne znate pravilno koristiti onda vam je uzalud.

Posebno iskustvo potrebno je kad je u pitanju aparat za kavu koji ima i paru u svom sustavu. Prije kuhanja na pari, provjerite je li vaš stroj na temperaturi pare. To je osobito istinito kod strojeva s jednim kotlom, kojima može trebati minuta da dođu do tamo nakon što okrenete prekidač za paru. Savjet za dobivanje malo više pare iz nekih strojeva s jednim kotlom: nakon što saznate koliko vremena je potrebno da stroj postigne temperaturu pare, možete početi kuhati na pari nekoliko sekundi prije nego što stroj pokaže da je dosegao punu temperaturu. Ako to učinite kod mnogih strojeva s jednim kotlom, grijaći element će ostati uključen, generirajući više pare dok se pjeni. Ako pričekate dok aparat za kavu ne pokaže da je spreman, element će se vjerojatno isključiti i prestati stvarati paru dok se pjeni. To ne funkcionira sa svim pojedinačnim kotlovima, posebno onima s termo-blokovima, ali pokušajte sa svojim i možda ćete dobiti malo više snage pare.

Svaki aparat za kavu koji ima paru traži dodatno znanje

Druge najbolje prakse svode se na ono što ću nazvati čišćenjem, brisanjem, čišćenjem. Očistite štapić za paru koji vaš aparat za kavu ima neposredno prije kuhanja na pari kako biste uklonili svu vodu koja se nalazi u krugu kuhanja na pari. Ne želite više vode u svom mlijeku. Zatim, čim završite s pjenom, ručnikom obrišite štapić prije nego što se mlijeko zapeče. Zatim ponovno očistite. Završno čišćenje je vrlo važno. Kad završite s kuhanjem na pari, vrh je još uvijek u mlijeku. Kako se štapić brzo hladi, mlijeko se uvlači u štapić, ali to konačno pročišćavanje izbacuje mlijeko van. Imali smo slučajeva u kojima ljudi nisu ispuhali kako treba i mlijeko se može vratiti natrag u kotao, a to je smrdljivi nered. Stoga uvijek očistite štapić koji aparat za kavu ima za ispuštanje pare, doslovce nakon svakog kuhanja na pari.